Historia

Vi grundade Kafé Wilmas i Öregrund 2014. Det har varit ett fantastiskt roligt projekt som vi bestämde oss för att avsluta under 2019 för att kunna starta ett nytt projekt i Uppsala.

Under tiden vi har drivit Kafé Wilmas i Öregrund köpte vi Sätrabageriet i Uppsala. Sätrabageriet är ett leveransbageri som levererar bröd och bakverk till en stor mängd kunder i Uppsala med omnejd och nu även är huvudleverantör till nya Wilmas i Uppsala.

Fokus och filosofi

På Wilmas finns det mesta för de flesta!

Grunden är klassiska svenska smaker inom både mat och bakverk.

Mycket smörgåsar i olika varianter – grillade i olika brödformer, klassiker som räksmörgås på thékaka, smörgåstårta, smörrebröd och vanliga frukostfrallor – blandat med mera moderna, nyttiga, alternativ som smoothiebowls, gröna smoothies och färskpressad juice.

Visionen med maten är vällagade klassiska rätter som är gjorda från grunden med bra råvaror utan att det ”kostar skjortan”. Det är något vi lyckats med tidigare och har för avsikt att göra på Wilmas Uppsala också.

Idag provar vi oss fram och menyn spretar kanske lite men inom kort kommer vi att ha stommen i menyn klar och sen komplettera efter lust och känsla med dagens rätt och veckans olika rätter för att skapa variation.

Bröd och bakverk

Till Wilmas bakar bagarna på Sätrabageriet ett premiumsortiment. Alla bullar är till exempel bakade på smör, wienerbröden är egenkavlade (kan vi skriva handkavlade?)

Du kan alltid beställa tårtor, även bildtårtor, bröd eller om du vill ha en större mängd bullar eller vetelängd innan 14:30 och hämta dagen efter från 8:00.

Smörgåstårtor

Smörgåstårtor blir godast om man beställer två dagar innan så de hinner stå till sig men vi sista minutenbehov finns givetvis lösningar som gör oss mer flexibla.

Bufféer och catering

Kontakta oss och prata med vår kallskänka angående bufféer och catering så kan vi skräddarsy en lösning för er – the sky is the limit!